Geschiedenis

Engelse vlagEts De Landbouw 1928Sinds 1868

Onderzoek naar de geschiedenis van De Landbouw leerde ons dat het etablissement van oorsprong reeds stamt uit 1868. Wie in de gure januariwind van 2003 aan het eind van de Bezuidenhoutseweg het vertrouwde beeld dacht aan te treffen van het café restaurant De Landbouw, omgeven van bomen en frisgroen weiland, zal verbaasd hebben opgekeken.

Afbraak…

oudelandbouw2In een kaalgeslagen en omploegde vlakte van zand en klei stond daar eenzaam en verlaten nog slechts een haveloos bouwval, als overblijfsel van het ooit zo roemruchte etablissement. Niets in deze naargeestige aanblik herinnerde nog aan de genoegens, de hartstochten en de drama’s die vele duizenden hier beleefd hadden in de afgelopen eeuw.

…En Wederopstanding!

Toch zou binnen enkele jaren een fonkelnieuwe, getrouwe replica herrijzen van de aloude traditionele boerenwoning. Alleen nog de contouren van het klassieke karakter van de zaak zijn bewaard gebleven.

nieuwe landbouw1Dit betekent de start van een kersverse horecabedrijf met een moderne aanpak en frisse outillage, maar in de traditie van een sfeervolle ambiance.

Zo vonden ook wij het weer nodig “De Landbouw’ een nieuwe ‘look’ te geven… Alles moet met z’n tijd mee, zullen we maar zeggen.

Toch konden we het niet laten als eerbetoon aan zo’n rijk verleden hier en daar een snufje van oma’s recept te raadplegen.., want laten we eerlijk zijn, vroeger was toch álles veel beter…?

Geniet van onze naturelle gerechten van smaakvolle producten met een vleugje nieuw, én oud.

Wij hopen u snel weer te mogen begroeten!

Het team van De Landbouw

Bekijk hieronder de video over de geschiedenis van De Landbouw.